Meséld el a történetedet képekben!

Szabad alkotás és kreatív kihívások

Találd meg a saját utad!

BPS STÚDIÓ - Csatlakozz te is!

BPS Stúdió néven indít érettségit is adó 5 éves technikumot a Budapest School a 2021/2022-es tanévben 14-19 éves tanulók számára. Célunk, hogy diákjaink versenyképes, napjaink szakmai igényeinek megfelelő tudásra és gyakorlatra tegyenek szert. A kreatív ipar területeit összefogva, a folyamatos, közös alkotás folyamatának megismerését állítjuk a képzés középpontjába.

A kreatív kultúra sikeres szakembereit egyaránt jellemzi széleskörű tudás a technológiai, gyártási és elméleti területeken, valamint a problémák iránti érzékenység.

Ez az egyedülálló képzés olyan fiatalok számára ajánlott, akiket érdekel a változatos, digitális alkotómunka, akik szeretnék a környezetünket, élményeinket formálni, és modern technikai eszközökön, folyamatosan változó kihívások és lehetőségek között, csapatban akarnak tanulni.

A 2021/2022-es induláshoz 14-16 éves tanulók jelentkezését várjuk.

Csatlakozz a Súdióhoz!
Csatlakozz a Súdióhoz!

Ha még nem tudod, hogy pontosan mi érdekel, de a mai világban, a mai világnak szeretnél tervezni, akkor itt a helyed! 5 év alatt erős alaptudást és kreatív alkotói tapasztalatot fogsz szerezni. És persze lesz egy érettségid is. Akár azonnal munkába állhatsz vagy tovább mélyítheted a tudásod a design, a média, vagy a film világában.

Gyakorlatias és naprakész
Gyakorlatias és naprakész

Unod már, hogy egész nap csak a padban ülsz? Újragondoljuk a tanulás hagyományos formáit. Nálunk nemcsak a technológia használatát tanulhatod meg, hanem azt is, hogy azokat hogyan alkalmazd a gyakorlatban. Már a képzés első napjától elkezdesz csapatban kreatív kihívásokra válaszokat keresni, és hétről hétre hasznos alkotásokat hozol létre. Valódi, aktuális problémákra keresheted a válaszokat projektjeid során, és igazi termékeket, élményeket, szolgáltatásokat fejleszthetsz.

A Stúdióban sosem vagy egyedül
A Stúdióban sosem vagy egyedül

A művészet vagy épp a design, nem más, mint valós problémákra való folyamatos, kreatív válaszadás. Azért, hogy ebben igazán jó legyél, nálunk a tanulás kis csoportokban folyik, a kijelölt tanulási céljaidon pedig a saját mentorod segítségével dolgozhatsz. A célunk, hogy mire nálunk végzel, egy olyan alapos és színes tudásra tegyél szert, amivel bármely területen el tudsz majd helyezkedni, ahol a kreativitás meghatározó szerepet tölt be. De az is lehet, hogy saját vállalkozást indítasz, vagy úgy döntész, úgy szeretnél még mélyebb tudást szerezni, hogy inkább tovább tanulsz.

Kiket várunk a BPS Stúdióba?

Olyan fiatalok végeznek majd a BPS Stúdióban, akik szenvedélyesen keresik a világban azokat a projekteket, amelyek által a társadalom boldog, magabiztos és hasznos tagjai lehetnek. Akik bátran teremtenek konstruktív emberi kapcsolatokat a választott szakmájukban, és akik nyitottan állnak a kihívások elé.

Ehhez ma olyan tanulók jelentkezését várjuk, akik...

❐ 2021. szeptemberében betöltik a 14-16. életévüket (azaz 2021 szeptemberében 9. osztályt kezdenek)

❐ aktívak és lelkesek

❐ számítógépes alapismeretekkel rendelkeznek

❐ aktívan érdeklődnek az iránt, hogyan alakíthatjuk a világunkat a technológia segítségével

❐ motiváltak abban, hogy fejlődjenek

❐ alapszinten értenek angolul

❐ Érdeklődnek a grafika, fotózás, animációk, film, média, zene, vagy például az irodalom világa iránt, valamint foglalkoztatják őket társadalmi kérdések, az emberek, közösségek gondolkodásának tanulmányozása

❐ képesek az önálló tanulásra, és ha valami igazán érdekli őket, akkor abba szívesen tesznek sok munkát

Hogyan tudsz jelentkezni a BPS Stúdió középiskolába?

A tanuláshoz olyan partnereket keresünk, akik már bizonyították önmaguknak, hogy tudnak és akarnak fejlődni a kreatív kompetenciák területén. Éppen ezért olyan jelentkezési folyamatot alkottunk, amelynek során megismerjük, mit értél el már eddig az alkotás területén és elmondhatod, milyen irányba szeretnél tovább fejlődni. A tanulási utadat veled együtt fogjuk megtervezni!

Determination

If you are interested in learning with us, please subscribe as soon as possible.

You may apply as long as there is free space. You will receive a questionnaire to the registered e-mail address, which your child must fill out on their own. This questionnaire is to determine whether they would be happy at BPS Studio.

Preparing an individual project

We do not believe in the worksheet model; we would much rather get to know how the applicants think, learn about their interests and creativity. Once the questionnaire is complete, we evaluate it and decide whether you can advance to the next round, which is to prepare a project. We will send the recommended topics and the instructions for preparation in e-mail.

Demo Day

Once the projects have been submitted, we would like to meet the applicants in person as well, so we organize a demo day for 6-7 people. We will inform you about possible dates for the meeting so that you may choose the most appropriate one. One week before the meeting, we will send a question to which your child has to prepare an answer. At the meeting, all applicants present their project and the answer given to the question. The aim of this day is – apart from getting to know each other better – for you to get a glimpse of what BPS Studio has to offer.

Personal meeting with the family

It is extremely important that the applying families know exactly what to expect if they join BPS Studio. Therefore, as a final step, we would like to meet the whole family. We will arrange the date for this meeting separately.

newsletter

Registration / Application

Register now and apply for the BPS Studio

A Budapest Schoolban, így a BPS Stúdióban is a következőképp szervezzük a tanulást

A tanuló megfogalmazza és háromhavonta újrafogalmazza a saját tanulási céljait: eredményeket, amelyeket el akar érni, képességeket, amelyeket fejleszteni akar, szokásokat, amelyeket ki akar alakítani. A saját célok elfogadásakor a tanuló és a mentora a szülőkkel együtt tanulási szerződést köt.

Az egyes tanulóközösségeket tanulásszervező tanárok (tanulásszervezők) csapata vezeti. Minden tanulónak van egy kitüntetett tanára, mentora, aki egyéni figyelmével a fejlődésben segíti. Minden tanuló a mentortanára segítségével és a szülők aktív részvételével trimeszterenként határozza meg a saját tanulási céljait.

A tanulókat a mentoruk segíti a saját célok kitűzésében, a különböző választásoknál, a portfólióépítésben, a reflektálásban. A tanulási célok kitűzése az önirányított tanulás fokozatos fejlődésével és az életkor előrehaladtával folyamatosan egyre önállóbb tevékenységgé válik.

Minden tanuló rendszeresen találkozik a mentorával, hogy átbeszéljék, hol is tart a céljai elérésében, milyen lehetőségei, döntései és tervei vannak. A mentor feladata segíteni a tanulót, felismerni céljait, lehetőségeit és megtalálni a saját válaszait. A kapcsolat lényege, hogy intim, közvetlen, őszinte, gyerekfókuszú és rendszeres.