Cultural Club

az országokkal, kultúrákkal ismerkedő modul

A cultural club egy olyan egész éven átívelő projektekből és modulokból álló tanulási folyamat, amikor a gyerekek megismerkedhetnek a különböző országokkal és kultúrákkal. A “világpolgárrá nevelés” és a társadalmi felelősségvállalás mellett a programot az az elsődleges igény hívta életre, hogy a gyerekek találkozzanak olyan külföldi emberekkel, akikkel angolul kell kommunikálniuk. Így szerettünk volna megmutatni nekik, miért is hasznos angolul tanulni. A COVID szabályai sajnos egy idő után nem tették lehetővé, hogy vendégeket fogadjunk, de a korábbi élmények, a gyerekek hihetetlen lelkesedése és a világra való nyitottság okán a mai napig a cultural club adja a tanulási helyzetek alapját.

A nagy földrészeken kalandozva, megismerkedünk a kontinens országaival, az országok nyelveivel, szokásaival, ételeivel. A vallás, a népi játékok vagy épp irodalmi művek megismerése minden korosztály számára izgalmakat hordoz magába, így a projektek során a gyerekek sokszor dolgoznak vegyes csoportokban - közösen -, óvodától a negyedik osztályig.

A különféle tanulási technikák is előtérbe tudnak kerülni: a nagyobbak csoportmunkák során tudnak feldolgozni ismeretterjesztő irodalmakat, de fókuszban van az is, hogy hogyan keress jól az interneten, milyen a hiteles forrás, miként tudod ezt feldolgozni, vagy épp mitől tud érdekes lenni egy prezentáció, amit a saját kutatásaid alapján készítesz.

Az online lét sokat hozzátesz a cultural clubhoz, hisz lehetőségünk nyílik akár Japánban élő vendéget is bekapcsolni. Ilyenkor gyorsan kiderül, hogy míg nálunk délután van, ott épp kora este - és hirtelen újabb kutatási terület nyílik ki: hogyan és miért lehetséges ez?

A cultural club magánban rejti azt a lehetőséget, hogy újabb és újabb tanulási helyzetek nyíljanak meg a gyerekek előtt, ami azt eredményezi, hogy rengeteg kérdés fogalmazódik meg, amire együtt keressük a választ.

Latest Blog Posts