Exploration and Creation

Learn What You Really Want

Learning to Learn

Answering the World’s Big Questions

Breaking Down the Walls of the Classroom

Face the Future with Confidence

Changing Environment, Changing School

BPS ZUGLÓ

Location: 14th District / 1145 Budapest, Gyarmat utca 5.

Age group: We are expecting the applications of those students who will start their junior class, 1st and 2nd Grade in September of 2023.

Financial contribution: supporter

About the financial system

If you are interested in our community please follow us on FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=61550674238058

If you're interested in how learning happens at our place, follow our Facebook page!

Beszélgessünk az iskoláról, tedd fel kérdéseidet!

Örömmel járunk iskolába
Örömmel járunk iskolába

Nálunk a gyerekek szeretnek iskolába járni. Felszabadultak, boldogok, kreatívak. Tesznek a saját egészségükért, jövőjükért, egymásért, kapcsolódnak önmagukhoz és társaikhoz. Fontos számunkra a szorongás-, bántalmazás- és megalázásmentes, érzelmileg biztonságos környezet, ahol nincsenek szőnyeg alá söpört konfliktusok, és ahol mindenki a közösség elfogadott tagja. Hiszünk abban, hogy csak így lehet örömtelien együtt tanulni.

Kreatív iskola
Kreatív iskola

Az alkotást és tanulást a gyerekek a BPS-ben saját ügynek tekintik. Azért tanulnak, mert hajtja őket a kíváncsiság és az érdeklődés, mert megtapasztalják a kihívások és a haladás örömét, mert flowban vannak. Ez nem versenyistálló, hanem egy kreatív, bátran kísérletező és kérdező, “out of the box” gondolkodó közösség. A BPS-ben a gyerekek mernek álmodni, célokat kitűzni és tesznek önmagukért és másokért.

Szülők partnerek
Szülők partnerek

Szülőként a BPS-ben hatással tudunk lenni a gyerekeink oktatására. A tanárok partnerként kezelik a szülőket, a szülők és tanárok együttműködnek a gyerekek érdekében. Szülőként is erős közösségi élménynek lehetünk a részesei, rengeteg a lehetőség a kapcsolódásra, de nem kötelező kifesteni az iskolát. Inkább csak élvezzük, hogy hozzánk hasonló családokkal tölthetünk időt.

Creativity is as important now in education as literacy and we should treat it with the same status.

{{ self.attribute_name_hu }}
Ken Robison Educational expert

Modern school

Nem elég a tananyagot állandóan frissíteni, hanem strukturális változásra van szükség ahhoz, hogy a gyerekek tényleg azt tudják tanulni, amit szeretnek, és amire szükségük van.

Tanulni tanulunk
Tanulni tanulunk

A szükséges alapokat mindenki megtanulja. Ezen felül a legfontosabb képesség, amit elsajátítanak a gyerekek az az, hogy “tanulni tanulnak”. A gyerekek sok területen kipróbálják magukat, kísérleteznek, elmélyednek valamiben, hogy aztán megtalálják azt, ami leginkább megmozgatja őket, amibenigazán flow-ba tudnak kerülni.

Személyreszabott tanulás
Személyreszabott tanulás

A BPS rendszerében XXI. századi iskola. A gyerekek folyamatosan fejlődnek a célállításban és a saját maguk által állított kihívások leküzdésében. Tanulnak projekt alapon, elmélyedhetnek abban. ami őket érdekli, és képesek tanulni a hibáikból. Mindebben a mentorrendszer és a jól strukturált iskola segít.

Közösség
Közösség

A BPS-es gyerekek szeretnek iskolába járni, szeretnek a barátaikkal és társaikkal együtt tanulni és alkotni. Sokat dolgoznak csapatban, a (mikro)iskolájukat magukénak érzik. Együtt alakítják az oktatásukat. Megtanulnak érdekeket egyeztetni, a konfliktusokra fejlődési lehetőségként tekintenek.

Felhatalmazott tanárok
Felhatalmazott tanárok

A BPS egy agilis és rugalmas szervezet. Célunk, hogy az iskolákat felhatalmazott hatékony és kompetens tanárcsapatok vezessék: ők alakítják ki az órarendet, hívják be a külsős tanárokat, alakítják ki a teret. A BPS szervezet dolga a tanárokat ebben a munkában támogatni, a ,,biztonsági hálót megtartani”.

Learn more

Nyílt nap, személyes konzultáció, (virtuális) látogatás érdekelne? Add meg az e-mail címedet és beszéljünk!

Application

In case you are interested, register by pressing the button here.

Akkreditált iskola vagyunk

A Budapest School államilag elismert, akkreditált iskola. Az ide járó gyerekek minden, más állami iskolában elvárt tankötelezettségi elvárásnak megfelelnek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) engedélyezte, hogy a Budapest School Általános Iskola és Gimnázium a BPS modell alapján készült egyedi pedagógia programjáben szereplő egyedi megoldásokat alkalmazza.

Budapest School is a member of Council of International Schools (CIS) since June of 2020.
Budapest School is a member of Council of International Schools (CIS) since June of 2020.

Admission

We want to get to know the kids and their family. It is important that in Budapest School parents and teachers cooperate closely and actively to help kids grow. It is important that newcomers understand, help and support all the other parents and teachers. We also believe that newly joining kids should make our groups even more diverse and not to endanger any members in any ways.

We see it rather as finding a new friend, a partner in business, almost a partner for life or more like finding a new colleague: we do not want you to take a test, but during a "get-to-know-each-other" process we decide if we can cooperate effectively.

HOW DO WE DECIDE?

A csatlakozási folyamat során a biztonságra, a partneri kapcsolat kiépítésére fókuszálunk, a Budapest School transzparensen kommunikál a lehetőségekről és döntésekről. Célunk, hogy mindenki számára megtaláljuk a személyre szabott iskolát, ugyanakkor érdemes tudnotok, hogy vannak olyan szempontok, amelyeket a jelentkezési folyamat során kölcsönösen megfontolunk.

During the joining process, we focus on building a safe partnership. We communicate transparently about opportunities and decisions. Our goal is to find a personalized school for everyone, but at the same time, you have to know that there are aspects that we mutually consider during the application process.

These aspects are:

  • Number of scholarship and sponsor vacancies per school
  • The minimum monthly contribution is HUF 150,000 in BPS Gellért. Scholarship is limitedly available in 5. and 6. Grade. Learn more about the financial contribution HERE.
  • Number of children requiring special treatment per school
  • Timing of joining the school
  • Gender ratio
  • Age distribution
  • The dynamics of the trio of child - parent-teachers
  • Connections between the children in the group

JOINING STEP BY STEP

FROM THE APPLICATION FORM TO THE FIRST DAY IN THE NEW SCHOOL

Collecting informations

You browse the content of the website, the blog, the FAQ, read a lot about us, gather information from your friends, you might also participate in our online or personal info/open days (you can learn about these programs via Facebook, our website or our newsletters). You will review your financial and local options. Detailed information on the different categories of financial contribution can be found here. Considering all the information, you will decide as a family together, whether you want to join our community.

Make your introduction video

The next step is to make an introduction video (up to 2 minutes long) and upload it to Youtube, with an “unlisted” setting so no one else can watch it but us. You will need to copy this link in the application form.

You should be prepared in advance.

What kind of video should it be?

  • Which can give a picture of you as a family and of your child.
  • It doesn’t have to be a Hollywood super-production, we just want to connect faces to the data. :)

You fill out the application form

You fill out a form, it takes about 10-15 minutes. You will answer questions that will give you instant feedback on whether we can go further in the application process. The application form of the mid schoolers can be found here.

We get to know each other

As the next step, we organize personal meetings for getting to know each other.

You get in contact with the Budapest School's operators (founders of the school), staff and teachers, by phone / online or in person.

We will contact you with specific date arrangements.

Demo Days

We invite you for our demo days, where we can check how does your child feel in the group, how can they connect with the group. We will contact you by arranging a specific date.

You will receive feedback

After the demo days, you will receive written and/or oral feedback and you can also give feedback to us. We finalize the decision about the joining.

You join the school

If both parties are happy after the trial days, you will receive a welcome letter. It will contain all the important information you need to do before starting school (registration, transfer of financial contribution, access to our own IT system, etc.)

Our Team